Op vakantie gaan met een suikervrij dieet kan erg lastig zijn. Je weet namelijk niet altijd welke ingrediënten gebruikt worden in de gerechten. Vraag gewoon aan de kok waar wel of geen suiker in zit. Mocht je er met de kok niet uitkomen (bijvoorbeeld door een taalbarrière), eet dan geen gerechten waarvan je bijna zeker weet dat het suiker bevat, zoals de toetjes.
Je kunt ook de gerechten bestellen en vragen of het zonder saus geserveerd kan worden. Meestal is de saus het onderdeel van het gerecht waar de meeste suikers in zitten.
Zelf neem ik als ik op reis ga altijd voldoende crackers en suikervrije koekjes mee. Mocht het ontbijt beperkt zijn, dan eet ik crackers en voor tussendoor heb ik dan suikervrije koekjes bij me. Het geeft mij een prettig gevoel dat ik altijd iets bij me heb zonder suiker. Ik heb nog niet meegemaakt dat ik in een land bijna niets mocht eten. Als gerecht neem ik vaak groenten, vlees en rijst of een pastagerecht zonder saus. Bij een buffet ligt er ook vaak vers fruit en dat is altijd een lekker nagerecht.
Heb je zelf reistips en wil je die graag delen, stuur dan een e-mail naar lekkerlevenzondersuiker@hotmail.com.